Mailing Winter 2023-2024

Le Journal du Vallon

Journal du Vallon

Lieve gasten, lieve mensen, lieve vrienden,

Ik begin deze mailing met te zeggen dat het alweer december is en dat de zomer omgevlogen is. Ik wil iedereen bedanken die dit jaar bij ons geweest is. Het is toch wel heel waardevol om te zien dat iedereen zoveel kilometers rijdt om even bij ons langs te komen.

We zijn dit jaar slecht begonnen vanwege het weer. Het was voor ons ongelooflijk hoeveel water er gevallen is, we hebben het nog nooit zo meegemaakt hier. Gelukkig werd daarna alles normaal, en hebben we het weer heerlijk warm gehad deze zomer!

Dit seizoen hebben we heel veel nieuwe mensen gehad, zo leuk is dat! Ik vraag altijd aan iedereen hoe ze de Vallon hebben leren kennen. Dan hoor ik zo vaak: “Vrienden van ons zeiden dat we daar naar toe moesten”. Bedankt aan iedereen die ons aanraadt!

We doen ons best om iedereen vriendelijk te verwelkomen. Een groot deel van het seizoen zorgt Marianne daar voor. Zij is de hele dag in de receptie om iedereen een babbeltje te geven en leuk te ontvangen! Het is toch geweldig om mensen uit Europa te ontvangen die overal wonen, maar die allemaal met dezelfde bedoeling bij ons komen: een heerlijke vakantie in de Haute Provence. Daar waar je bijna alles vergeet: de drukte, de dagelijkse routine, de files als je naar je werk gaat… . Alleen maar wakker worden met de vogeltjes, lekker franse wijn drinken onder het geluid van de cigalles, leuke Provençaalse dorpjes bezoeken, slapen onder de sterrenhemel. Kortom: gewoon lekker relaxen! Er was dit jaar ook een leuke en rustige sfeer in de Vallon.

In april hebben we weer een grote ploeg gasten op bezoek gehad: de Vrienden van de Vallon. Zij kwamen om met zijn allen de Vallon klaar te maken voor het seizoen. Het was weer heel gezellig samen. Er is weer heel veel werk verzet. De gasten die al zo lang komen hebben allemaal gezien hoe de Vallon er verzorgd uitzag. Hartelijk dank aan deze mensen die 2 weken van hun eigen tijd hebben genomen om bij ons te komen helpen! Ook in 2024 gaan we dit weer organiseren. Kijk daarvoor even verder in deze mailing. Daar staan ook nog een paar andere mogelijkheden om ons te helpen.

Deze zomer hebben veel families met jonge kinderen ons bezocht. Het is heel fijn om te zien dat de kinderen zich heerlijk vermaakt hebben, vooral in onze nieuwe kinderspeeltuin. We zijn daar heel tevreden mee. En: de speeltuin is gelukkig nu klaar! We verwachten dat er in de loop van de jaren steeds meer kinderen gaan komen. Dat was onze bedoeling!

Het enige negatieve van dit jaar zijn de kosten. Dit jaar zijn de kosten zo verhoogd dat het echt wel een handicap is voor ons om door te gaan met de plannen die we hadden. Vooral de elektra-kosten zijn veel te hoog. Maar dat is natuurlijk overal, iedereen heeft daar last van ! Daardoor moesten we helaas onze prijzen iets verhogen. Ook de plannen die we hadden met vernieuwingen kunnen niet zo snel door gaan als wij gepland hadden.

Alles wat we doen, doen we met veel plezier. Het geeft altijd een goed gevoel om iets af te kunnen maken, als het daarna mooi is!

Veranderingen

Voor het nieuwe jaar 2024 komen er veranderingen in onze organisatie.
Ons reserveringskantoor, in Middenbeemster, dat door Alice en Nico wordt verzorgd, gaat veranderen.

 Nico en Alice zijn twee goeie vrienden van Jan, onze overleden vader. Zij hebben destijds aangeboden aan Jan om voor hem de reserveringen over te nemen. Jan had dat toen met veel plezier geaccepteerd, hij was er heel blij mee. Ze zijn volledig naturisten. Ze komen al vanaf de beginjaren op de Vallon en kennen dus heel goed de sfeer op onze camping. Nico is een ervaren technische man in informatica en internet. Dat is ook nog eens een hobby van hem. Zodoende heeft hij elk jaar steeds meer onze website verbeterd. Deze is vergelijkbaar aan professioneel werk. Ze deden dat altijd naast hun werk. Maar sinds een paar jaar zijn ze met pensioen. Ze willen nu gaan genieten van de rust en vrijheid. Dat hebben ze ook meer dan verdiend. We begrijpen dat helemaal.

Wij, namens de Vallon en alle vrienden van de Vallon, willen hun HARTELIJK BEDANKEN voor alle jaren die ze aan ons besteed hebben. Op hun manier hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van de Vallon, om het te maken zoals het nu is: het paradijsje in de Provence. We gaan hun echt wel hard missen, want het werk die ze hebben uitgevoerd is opmerkelijk. Maar we moeten nu verder gaan zonder ze en zelf zorgen dat het aantrekkelijk blijft en dat de mensen blijven komen bij ons. Tot begin februari blijven zij bereikbaar op info@levallon.com en het huidige telefoonnummer.

Dit houdt in dat vanaf februari/maart de reserveringen hier in Frankrijk zullen gedaan worden, bij ons dus. In januari zullen Alice en Nico de bevestigingen nog verzorgen. Dus ook van de opties. Mijn broer Romain en zijn vriendin Camille (zie foto) gaan dit daarna overnemen. Natuurlijk ook met mij als het moet! Ze gaan dat doen naast hun werk. Er komt vanaf 1 februari een Frans telefoonnummer (0033 670397675) waar je naar toe kunt bellen als het nodig is. Het e-mailadres (info@levallon.com)  blijft hetzelfde. Omdat ze ook aan het werken zijn, zijn er momenten op de dag dat ze de telefoon niet kunnen opnemen. Een e-mail sturen blijft het makkelijkste voor iedereen. Het is natuurlijk voor ons ook een nieuwe stap, dus we kunnen nu niet zeggen hoe alles precies gaat lopen. In elk geval: het nummer van de camping (+33 492764733) is niet veranderd en je kunt altijd bellen om iets te vragen. Nogmaals: e-mailen is het beste middel om te communiceren.

Wij hopen dat jullie met jullie familie fijne feestdagen hebben. We wensen iedereen toe dat het nieuwe jaar veel positieve energie geeft om te doen wat jullie graag willen. Wij gaan ons best doen om de Vallon mooi te maken zodat jullie weer een mooie vakantie kunnen hebben.

Bedankt voor de trouwheid, elke keer weer! Het is altijd weer een plezier om jullie terug te zien, elke zomer! De Vallon is een plekje waar je je thuis kan voelen. Dat is en blijft ons doel: een tweede thuis, makkelijk en gemoedelijk!

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

 

Proost! Op het nieuwe jaar 2024.

Wie durft?

In het voorjaar van 2023 heeft, net als in 2022, een groep vrijwilligers ons geholpen met een groot aantal klussen. Hard werken, maar ook veel plezier maken! En natuurlijk genieten van het eten van kok Vincent. We noemen ze dan ook “Vrienden van de Vallon”.

Ook voor het voorjaar van 2024 vragen we weer vrijwilligers. Het is gewoon keihard werken, met veel plezier overigens. Verwacht niet vakantie te kunnen houden, het is niet “le vin, le pain, le boursin”…………. Het aanbod van klussers zal iets groter zijn dan de vraag. Een aantal klussen wordt langzaam aan ook wat specifieker en specialistischer. Het groepje zal daardoor ook iets kleiner worden, voel je alsjeblieft niet beledigd als we geen gebruik gaan maken van je aanbod. En als je een vriend of kennis hebt met ervaring op het gebied van tuinen en bomen, van bouwen en verbouwen (liefst professioneel): ook die vriend is welkom. Zelfs als hij of zij geen naturist is. Of nog nooit bij ons is geweest.

O ja….. We nodigen alleen mensen uit die de hele periode beschikbaar zijn.

Wat verwachten we? Wat bieden we?

 • Werken van dinsdag 9 april tot vrijdag 19 april, zondag vrij. Elke dag beginnen verzamelen om 8:30 uur, eindigen rond 16:00 uur.
 • Aankomst vanaf zaterdag 6 april, vertrek uiterlijk zondag 21 april. Je kunt dus een paar dagen eerder komen of later vertrekken, om toch nog een beetje vakantie-gevoel te hebben.
 • Elke werkdag een gezellige warme maaltijd tijdens de lunch. De rest van de maaltijden zijn voor jezelf. Ook tijdens de extra dagen ben je op jezelf aangewezen. Natuurlijk organiseren we ook weer een afsluitende feestavond.
 • Je verblijft in een Mobil Home of Chalet, of in je eigen caravan of camper. De Mobil Homes en Chalets zijn bij aankomst nog niet schoongemaakt.
 • De goede gesprekken en het plezier zijn gratis!
 • De werkzaamheden lopen uiteen van snoeien tot schoonmaken, van elektra tot schilderen, van tuinieren tot koken.
 • We moeten zelf ook zakelijk zijn. Je komt bij ons geheel voor eigen risico. Wat mogelijk is, hebben wij verzekerd. Maar zorg zelf ook voor de juiste verzekeringen! Bij aankomst laten we iedereen een contractje ondertekenen. Dit sturen we vooraf aan iedereen toe. 

We verwachten in ieder geval:

  • Een goede lichamelijke en geestelijke conditie
  • Een eigen risico- en ziektekostenverzekering
  • Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering
  • Je eigen verzekeringen zullen primair worden aangesproken in voorkomende gevallen
  • Verantwoordelijk gedrag op het gebied van het nemen van risico’s
  • Overleg over werkzaamheden met de bedrijfsleiding en/of de door de bedrijfsleiding aangestelde verantwoordelijken.

Meld je aan via ons emailadres: info@levallon.com. Eind januari stemmen we alles verder af.

We zoeken ook nog…….

 • We zouden we heel blij zijn met mensen die vrijwillig Yoga, meditatie, tai-chi, chi-kong of pilates-les kunnen geven. Mensen die gewoon komen kamperen maar die een keer of twee een sessie aanbieden aan de gasten die mee willen doen! Afgelopen zomer hebben we een paar keer lieve mensen gehad die dat aangeboden hebben. We hebben dat enorm gewaardeerd. En het past heel goed bij ons, in de sfeer van de Vallon, in de rust en de ruimte!
 • Een koppel dat de toiletgebouwen tweemaal daags schoon wil maken en op zaterdagen de Mobil Homes die vrijkomen schoon wil maken. In ruil daarvoor: een gratis staanplaats, inclusief elektriciteit (kosten van het internet worden wel doorberekend).
 • In het hoogseizoen: een activiteiten-begeleid(st)er of koppel voor de jeugd. Taak: organiseren en stimuleren van activiteiten voor jongeren. Van knutselen tot voorlezen, van zwemwedstrijd tot douanespel. Vergeet het Open Podium niet. Details nader te bespreken.
 • Ook in het hoogseizoen: een activiteit-begeleid(st)er of koppel voor de volwassenen. Taak: organiseren en stimuleren van activiteiten voor volwassenen. Van jeu-de-boules tot bedwingen van de Mont Ventoux, van bezoek aan wijnchateau tot organiseren van Open Podium. Details nader te bespreken.
 • Een kok of hulp-kok, die ongeveer 3 avonden per week de keuken voor zijn rekening wil nemen. Details nader te bespreken.

Prijzen, kortingen en openingstijden in 2024

Klik hier om het pdf-document te openen.

Bericht van het kantoor

Le Vallon des Oiseaux: entree begin van het pad in 4 seizoenen.

Afscheid

30 jaar geleden zijn we (Alice en Nico) Jan gaan assisteren bij administratief en marketing-werk. Dat begon met een beperkt aantal werkzaamheden, het is in de loop van de jaren steeds meer geworden. We hebben onder meer ongeveer 25 jaar lang alles rondom de reserveringen verzorgd. Al lange tijd zijn daarbij steeds meer gaan samenwerken met Amanda. Na het overlijden van Jan heeft Amanda, ondersteund door haar broer Romain, de leiding van de camping overgenomen. Ze hebben inmiddels bewezen dat ze daar uitstekend toe in staat zijn. Tijd voor ons om de taken over te dragen. In januari zullen we nog alle bevestigingen versturen. Wij zijn dan nog bereikbaar op het bestaande email-adres (info@levallon.com). Vanaf 1 februari is een nieuw telefoonnummer actief (0033 670397675). Natuurlijk blijven we beschikbaar voor Amanda en Romain om raad en ondersteuning te bieden.

We kijken met heel veel plezier terug op de laatste 30 jaar. En: we hebben heel veel leuke en gezellige mensen leren kennen. We wensen iedereen het beste voor de toekomst. En wellicht tot ziens!

 

Reserveren

Reserveren is in een aantal gevallen noodzakelijk: als je een Mobil Home of Chalet wilt huren, of als je een specifieke plaats op de camping wilt hebben. In alle gevallen geldt: als je reserveert, dan dien je de Algemene Voorwaarden te accepteren. Je dient in dat geval alles vooraf te betalen: 3 weken na de bevestiging de eerste helft, 4 weken vóór aankomst de tweede helft. Dat geldt dus ook voor camping-plaatsen.

Bevestigingen

Aan iedereen die een optie voor 2024 heeft genomen hebben we inmiddels gevraagd of we dat ongewijzigd kunnen bevestigen. Heb je geen email daarover ontvangen? Stuur dan een email om ons daaraan te herinneren! Rond 15 januari beginnen we met het versturen van de bevestigingen.

Verzekering

We blijven benadrukken: sluit een annulerings/reisverzekering af voordat je definitief bij ons reserveert. In de Algemene Voorwaarden zijn we heel duidelijk over de betalingsvoorwaarden. Helaas is het noodzakelijk om daar steeds strakker de hand aan te houden.

Plaatsnummers

Enkele jaren geleden hebben we, op last van de overheid, een aantal plaatsnummers moeten wijzigen. Mocht je bij je reservering een specifieke plaats in gedachten hebben, hou dat dan even in gedachten. Als je op een andere plaats staat dan in de bevestiging stond: stuur ons dan even een berichtje met die veranderde plaats. Dan gaat het een volgend jaar automatisch goed als je weer op die plaats wilt staan.

Prijzen

We hebben een aantal jaren de prijzen gelijk kunnen houden. Dit jaar hebben we, zoals al aangekondigd, de prijzen beperkt moeten verhogen. Details zijn te vinden op de website.

Foto’s

We blijven altijd nieuwsgierig naar je foto’s van de camping. Of van de omgeving. Stuur ze ons alsjeblieft!

Reviews

Dit jaar hebben we weer een aantal positieve reviews op Google mogen ontvangen. Wat houdt je tegen om ook een mooie review te plaatsen?

Hulp gezocht

 • Allround klussenman of -vrouw
 • Kinderanimatie
 • Kok of hulpkok voor diner (meestal ongeveer 3 avonden per week)
 • Animatie voor jeugd en volwassenen. Oa. Jeu de boules, open podium, volleybal, fietstochten, douanespel, knutselen, voorlezen,  etc.
 • Klusweken in het voorjaar
 • Yoga, meditatie, tai-chi, chi-kong of pilates

Meer details: zie een eerder deel van deze mailing.

Instrument

Regelmatig horen we op de camping gasten een instrument bespelen. Wat zou het leuk zijn als meer mensen hun instrument meenemen, en eventueel op het terras komen spelen.