De geur van lavendel, tijm en rozemarijn. De oude dorpjes. De schilderachtige pleintjes. In de receptie is veel informatie over de omgeving te vinden.

Sommige van onze gasten komen al 30 jaar. En nog steeds ontdekken ze nieuwe plaatsjes.

En dan, opeens, krijgen we een paar tips over fietsroutes, hardloopmogelijkheden. Of stuurt iemand prachtige foto’s over de natuur op. 

Genoeg te genieten. Zo maar een paar ideetjes…

Dorpjes en Steden

De Provence. Een eeuwenoude landstreek, met veel geschiedenis, veel schilderachtige dorpjes. Teveel om hier op te noemen. Hier kan je jarenlang komen en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Elke dag is wel weer ergens markt, een overzicht daarvan hangt op het informatiebord.

Actief

Wandelen. We organiseren regelmatig geklede wandeltochten buiten het terrein, zowel voor ervaren als onervaren wandelaars. Op het hele terrein kan bloot gewandeld worden. Meer informatie in de receptie.
Bron:http://www.velotoeren.be/index.php/en/frankrijk/rondom-de-luberon
Fietsen Voor de wat minder getrainde fietsers, met een traditionele fiets, zijn in de omgeving een beperkt aantal fietsroutes beschikbaar. Heb je een elektrische fiets of racefiets mee, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Veel wielrenners gaan uit hun dak: er valt veel te klimmen. En waarom niet, alleen of met een groepje, de Mont Ventoux beklimmen? Of als training van Cereste naar Vitrolles-en-Luberon fietsen?
Je kunt natuurlijk ook de bewegwijzerde route “Autour du Luberon au Vélo” deels of helemaal fietsen.
Huur van elektrische fietsen is mogelijk in Manosque en Forcalquier.

Hardlopen. Heerlijk. Als het nog niet al te warm is je hardloopschoenen aan en lekker een stuk hardlopen. Na afloop douchen en bijkomen in het zwembad.

Zwemmen. Het zwembad is wel onze grootste trekpleister. Vaak zien we vroeg in de ochtend gasten hun baantjes trekken.

Fitness. Er zijn een aantal fitness-toestellen beschikbaar, in de schaduw.

Natuur

De Provence….

Paarsblauwe lavendelvelden met hun karakteristieke geur. Het doordringende geluid van krekels. Glooiende wijnvelden. De bronnen van Fontaine de Vaucluse. Rousillon en Colorado de Rustrel met de knalrode, oranje en gele rotsen. De Gorges du Verdon. Klaprozen. De grotten van Gordes. Het Parc Naturel Régional du Luberon.