Mailing Voorjaar 2023

Le Journal du Vallon

Journal du VallonLieve Gasten,

Daar zijn we weer, voor het voorjaarsnieuws. Er is natuurlijk veel te vertellen. We zijn de winter goed doorgekomen, het is wel even goed koud geweest maar de natuur heeft dat nodig.
Wij hebben weer hard gewerkt deze winter. We zijn jong met veel ideeën, het houdt niet op in onze hoofden.

We zijn begonnen met het verbouwen van het eerste toiletgebouw, daar hebben we een nieuw dak op laten zetten: een echt Provençaals dak met zichtbaar houtwerk van binnen. Het is schitterend geworden. Klik maar op de foto’s om ze te vergroten.

We hebben ook de kinderspeeltuin afgemaakt met nog meer apparaten voor de oudere kinderen. We zijn trots op ons project en zijn blij dat het af is. O ja, er is nu ook schaduw bij het schaakspel. En we hebben een tweede boules-baan gemaakt, bij het grote zwembad.

Wij moesten van de overheid een vluchtweg maken voor noodgevallen, vorig jaar waren we daaraan begonnen, dit jaar hebben we het afgemaakt. De weg is verbreed. 

Er zijn weer heel veel bomen gesnoeid en bossen schoongemaakt in verband met brandgevaar. Dat moet elk jaar weer opnieuw. Jammer genoeg hebben we ook onze mooie grote treurwilg moeten snoeien, dus dit jaar ziet hij er raar uit en heeft hij niet meer zo veel takken. Hij werd gevaarlijk om er onder te zitten.

Wij hebben natuurlijk ook veel onderhoudswerk moeten doen, dat is normaal op een camping. Vooral heel veel schilder- en opruimwerk.

Maar het belangrijkste voor ons was het warm water in de toilet gebouwen. Alle twee de gebouwen hebben nu een nieuw warmwatersysteem: een warmtepomp. We verwachten dit jaar geen problemen meer te hebben op dit gebied, daar zijn we heel blij mee.

Wij zijn net klaar met twee mooie weken met al die lieve gasten die vrijwillig ons zijn komen helpen ! Er is zo veel werk uitgevoerd, u kunt zich dat niet voorstellen. Het hele terrein schoon van bladeren, rondom en in het zwembad schoon, toiletgebouwen schoon die onder het stof zaten van de verbouwing, de elektra die compleet opnieuw aangelegd moest worden in de toiletgebouwen, kinderspeeltuin netjes afgemaakt, Mobil Homes schoongemaakt, heel veel fruitbomen, olijfbomen en alle struiken en planten gesnoeid, de tuin ziet er weer mooi uit, de schilderploeg heeft weer veel opgeknapt, we hebben een tweede jeu de boules-baan gemaakt bij het grote zwembad. En nog zo veel meer….  Alles staat er weer netjes voor, we staan klaar voor het seizoen.

Ik ben zo blij met deze mensen, ik kan niet anders zeggen dan een grote DANK JE WEL vanuit mijn hart. En het was ook nog eens super-gezellig. Wil je volgend jaar ook meehelpen? Meer duidelijkheid in de mailing aan het einde van het jaar.

Helaas moet ik ook even vertellen dat Laurent onze masseur heeft besloten om te stoppen met masseren, hij gaat verhuizen. Ik wil hem hartelijk danken voor de 13 jaren die hij geweest is om voor onze gasten te zorgen.

Wij hebben natuurlijk iemand anders gevonden, ze heet Aurore. Zij heeft een mooie opleiding gevolgd om veel verschillende massages aan te bieden, ze is heel gemotiveerd en ze wil jullie andere methodes en diverse massages aanbieden.

Deze zomer gaat Tjeerd weer met de mensen wandelen, hij heeft veel nieuwe wandelingen ontdekt, hij is er klaar voor.

Het zwembad is al vol, en wordt bijverwarmd vanaf 15 mei. Het is nu al afgedekt zodat het kan opwarmen door de zon. Het is in de Vallon op dit moment al lekker warm overdag.

Jammer genoeg hebben we haast geen regen gehad deze zomer, de grond is heel droog, het waterpeil zakt. We moeten met z’n allen een beetje opletten met het water.

De kosten van elektriciteit zijn gestegen zoals overal. Daarom vraag ik iedereen om geen elektrische kerstverlichting in de voortenten te hangen, maar te kiezen voor verlichting op zonne-energie. Als iedereen een beetje oppast dan gaat alles goed komen.

En, niet onbelangrijk: dit seizoen hebben we voor het eerst een defibrillator op onze camping. We hebben hem op de centrale barbecueplek geplaatst, hij is 7 x 24 uur beschikbaar. Iedereen kan hem pakken als het nodig is. Natuurlijk hoop ik dat het nooit gebeurt. Bij aankomst leggen we het ook nog een keer uit.

.

Ik kan nu wel zeggen dat we ongeveer klaar zijn om te beginnen. Wij verwachten jullie met veel plezier en trotsheid om jullie een goeie en heerlijke vakantie in ons paradijs aan te bieden.

Tot snel

Amanda, Yoel en het team

Zwembad Le Vallon des Oiseaux

Wie durft?

We zoeken iemand (of een koppel natuurlijk) die ons wil/willen helpen:

  • met de animatie voor zowel volwassenen als kinderen
  • met het schoonmaken van toiletten en Mobil Homes, in ruil voor een gratis sta-plaats
  • op het gebied van horeca, in de ruimste zin van het woord.

Wie durft…..

Wat is er leuker dan te helpen om kinderen en volwassenen een heerlijke vakantie te bezorgen?

We zoeken iemand om de animatie (zowel kinderen als volwassenen) te verzorgen. Je hoeft niet alles zelf te doen, vaak is het voldoende om gasten enthousiast te maken om iets te organiseren. En daarbij hand- en spandiensten te verlenen. Kom met ideeën, overleg met ons, ga aan de slag!

Je bent onervaren? Geen probleem, je wordt aan alle kanten geholpen als het nodig is.

Ben je verlegen? Ook dan word je aan alle kanten geholpen.

Je spreekt geen Frans? Niet nodig, 90% van onze gasten spreekt Nederlands. En indien nodig helpen we je wel om je verstaanbaar te maken.

We zoeken iemand, jong of oud, alleen of een koppel, die van half juli tot half augustus het aandurven om aan de slag te gaan. Je bent vanaf 1 juli welkom. Je kunt dan rustig de tijd nemen om je vertrouwd te voelen bij ons.

Wie durft…..

Wat is leuker dan te helpen om onze gasten een heerlijke vakantie te bezorgen?
Wil je 3 maanden lang helpen met schoonmaken van toiletten en Mobil Homes? En daardoor een gratis plaats voor je caravan verdienen? Of ben je een horecatijger, of iemand die dat wil worden? Dan moeten we zeker verder praten. Qua instelling ben je een allrounder. Ervaring of niet, dat maakt niet veel uit. Het gaat er om dat je alles wilt doen dat nodig is. Wat is leuker voor een schoolverlater dan helpen om mensen een fijne vakantie te bezorgen? Of voor iemand met bakken ervaring, die wel eens iets anders wil? Of eventueel met zijn tweetjes? Als je maar bereid bent om alles aan te pakken. Van receptie tot terras, van helpen in de keuken tot inspringen als ergens anders iemand wegvalt.

Je spreekt geen Frans? Niet nodig, 90% van onze gasten spreekt Nederlands. En indien nodig helpen we je wel om je verstaanbaar te maken.

Je hebt nog geen ervaring? Geen probleem. Mentaliteit is belangrijker dan ervaring.

En verder

Le Vallon des Oiseaux: entree begin van het pad in 4 seizoenen.

Reserveren

Het aantal reserveringen is groot. Dat heeft gevolgen voor de beschikbaarheid van een aantal plaatsen. Gedurende enkele weken zijn bijvoorbeeld al geen verhuurobjecten meer beschikbaar. En ook enkele kampeerplaatsen zijn al voor een groot deel van het seizoen bezet.

Neem vooraf altijd even contact op als je wilt komen, het liefst per email. We overleggen dan bijvoorbeeld of het noodzakelijk is om te reserveren via de website. Als je de camping niet rechtstreeks telefonisch kunt bereiken, gebruik dan het Nederlandse nummer. Mailen mag ook: info@levallon.com

Annuleringsverzekering.

We willen nogmaals benadrukken: als je reserveert, dan ga je een verplichting aan. De Algemene Voorwaarden, inclusief een betaalschema, zijn dan van toepassing. We sturen zo snel mogelijk een bevestiging, die tegelijkertijd de factuur is. Voorkom (financiële) verrassingen, zowel voor jezelf als voor ons: sluit vooraf een annulerings/reisverzekering af.

Foto’s

Heb je een mooie foto gemaakt? En mogen we die gebruiken in een mailing of op de website? Stuur hem ons alsjeblieft toe. Staan er herkenbare mensen op? Vraag altijd toestemming. Indien nodig zorgen wij er op een nette manier voor dat men niet meer herkenbaar is.

Reviews

Op internet staan veel positieve reviews over Le Vallon des Oiseaux. Ben je tevreden? Laat dan een review achter, bijvoorbeeld op Google, Campercontact, Zoover, de landelijke naturistenvereniging. Heb je punten voor verbetering? Laat het ons dan rechtstreeks weten, daar gaan we mee aan de slag.

Siësta

Respecteer alsjeblieft onze siësta. Van 13:00 tot 16:00 uur kunnen we je niet helpen. Arriveer je toch tijdens deze tijden? Parkeer dan op één van de parkeerplaatsen aan de rechterkant van het pad. Neem alvast een duik in het zwembad, of maak een wandeling over de camping. Pas nadat je bent ingeschreven kan je naar de plaats gaan.

Water en afval

We proberen milieubewust bezig te zijn en tegelijkertijd de kosten in de hand te houden. Help je ons?

  • Water is schaars. Wees er zuinig mee!
  • Voor warm water gebruiken we warmtepompen. Maar die kunnen niet onbeperkt warm water in extreem grote hoeveelheden leveren. En gebruiken veel stroom. Wees zuinig met warm water.
  • Stroom is duur. Maak zoveel mogelijk gebruik van zonne-energie.
  • Probeer om je afval te scheiden. Beneden aan de weg staan de containers.

Prijzen in 2023 en 2024

De prijzen rondom ons zijn gestegen. En alles wordt door iedereen doorberekend aan de klant. Wij hebben vorig jaar besloten om in 2023 de prijzen niet te verhogen, net als het jaar daarvoor. Je kunt bij ons nog op vakantie voor de prijzen van 2021. Maak daar gebruik van! We ontkomen er echter niet aan om volgend jaar de prijzen iets te verhogen.